donderdag 4 juni 2015

Dag 65 van Guinarthe naar Ostabat

n Vandaag zijn we van Guinarthee naar Ostabat gewandeld.
We hebben vannacht geslapen op een boerderij.hij was een hovenier en had weinig tijd,het gras van de tuin daar kon hij makkelijk een geit op houden(zolang stond het).
We zijn weer vroeg  vertrokken want het ging vandaag warm worden,eerst was het rustig wandelen maar dan stuurden ze ons het bos in en naar boven en daar hadden ze een gedenksteen gezet.
Daarna was het naar beneden en konden we in de verte de besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën zien(Pic du Middi d'Orsau 2884m),gelukkig moeten wij daar niet over.
We zijn ook nog het kruispunt(Xibaltarre)gepasseerd waar er drie pelgrimswegen bij elkaar komen richting Compostella(het wordt drukker),toen we dat gepasseerd waren was het omhoog naar Chappelle de Soyartz(van200 naar300meters op 2 km)dat was effe puffen,boven op de berg stond een kraantje met fris water,en dat smaakte zogoed als men trappist.
Vanaf de top was het naar beneden en zijn we in Ostabat aangekomen waar even bij de bar zijn langs geweest en daar zagen we dat de thermometer 40℃ aangaf
Vandaag hebben we26km gedaan en onze teller staat nu op 1551km.

2 opmerkingen:

  1. Hey mannen , da gaan ze in Westmalle ni graag horen , Den trappist smaakt wel wa beter dan kraantjes water!
    Jullie zijn goe bezig , we blijven u volgen Jef !
    Groeten Ann en Paul

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, zoveel kilometers in zo'n omstandigheden! Volgens mij roept Compostella!
    Dikke kussen X

    BeantwoordenVerwijderen