zondag 31 mei 2015

Dag 60 van Retjons naar Bougue

Vandaag zijn we van Retjons naar Bougue gewandeld,vanmorgen eerst ontbeten en daarna zijn we vertrokken richting Bougue.
Toen we vanmorgen vertrokken hebben we nog een paaltje tegengekomen waar opstond dat het nog 1000km tot Compostella is,zo dus  zijn we over de helft en kunnen we aftellen.
Een stuk verder kwamen we voorbij een plataan die een omtrek had van 6 meter.De Dennenbossen worden hier gerooid hectaren aan een stuk,de percelen worden dan terug bewerkt en daarna terug opgeplant,afhankelijk van de grondsoort,de zuurtegraad van de grond en de hoeveelheid van de naalden worden ze gerooid voor allerlei doeleinden.
Der staan hier wel meer van die dikke bomen,eiken en kastanjes van honderden jaren oud.
Het was vandaag ook veel wandelen door het mulle zand zoals vroeger door de de Beersebaan toen ons moeder zaliger elke dag twee keer per dag met de fiets met tweejarige melkkitten aan haren fiets moest gaan melken naar bos.
Toen we op de middag in Roquefort aankwamen was er markt en dan hebben we op de markt twee broden en een stuk kruidenkaas gekocht(hele lekkere)daarna hebben we aan de kerk ons middagmaal gegroepeerd en zijn we verder gegaan.
Verder onderweg kwamen we nog een plaats tegen waar een st.jacobsschelp in een muur gemaakt was en er stond een kraantje bij waar fris  drinkbaar water kon afgetapt worden(dat smaakt zogoed als een pintje)en dat kwam juist op tijd want er kwam een stevige helling aan en onze bussen waren leeg een tijdje later kwamen we in Bouque aan waar er vandaag kermis is.
Vandaag hebben we 30,5km gedaan en onze teller staat nu op 1423km.

1 opmerking:

  1. al over de helft goe bezig die fotos mooi de boeren zonen van vuesel ni klein te krijgen groetjes an chil

    BeantwoordenVerwijderen